Champagne Manoir
Bestemming – algemene informatie

Champagne Manoir

Frankrijk | Bourgondië | Champallement
  • prachtige oude boerderij in het hart van Bourgondië
  • rust en ruimte
  • Nederlandse eigenaren
  • wandelen, fietsen, genieten van heerlijke wijnen en streekgerechten

Champagne Manoir is een naturistisch domaine in het golvende hart van Bourgondië, op ongeveer 7 uur rijden van Utrecht. Op het domaine Champagne Manoir staat een oude boerderij die recent verbouwd is tot twee comfortabele gîtes. In beide vakantiehuizen zijn nog veel oorspronkelijke elementen terug te vinden, zoals de machtige eiken balken en dakspanten.

Champagne Manoir ligt net buiten het dorp Champallement, in een van de dunstbevolkte streken van Frankrijk. Vanaf het terrein zie je op de volgende heuvel het karakteristieke dorpje Champallement liggen. Het gebied leent zich uitstekend voor het maken van wandelingen. In het dal van het riviertje de Beuvron zijn 11 bewegwijzerde wandelroutes uitgezet, die elk weer kortere en langere varianten hebben (van 750 m tot 17 km).In dit deel van Bourgondië vormt het golvende landschap een afwisselend mozaïek van bossen, graanvelden en weilanden met crèmewitte Charolais-koeien. In de regio worden de beroemde wijnen Sancerre, Pouilly Fumé en Chablis verbouwd. In de directe omgeving van het terrein kun je heerlijk wandelen en fietsen. De hoofdstad van het departement is Nevers, dat op 50 km ten zuidwesten van Champallement ligt. De stad heeft een gezellig centrum met kleine winkelstraatjes, restaurants, musea en historische gebouwen. Nevers ligt aan de Loire, de langste rivier van Frankrijk. Als je vanuit Champallement naar het oosten rijdt, klimt de weg geleidelijk totdat de bergen van nationaal park De Morvan je ineens op zo’n 1000 m hoogte brengen. Beroemd zijn de heerlijke streekgerechten, zoals de speciale honing, kruidkoek, ham en verschillende kaassoorten. In de hele regio vind je leuke kleine marktjes en broquantes.

De gîtes liggen aan een groot gemeenschappelijke grasveld en hebben bovendien elk een eigen terras. Er is een klein zwembad voor wat verkoeling en verder is er onder de bomen voldoende schaduw voor een aangename siësta. Honden worden niet toegelaten en roken is alleen buiten toegestaan. Het terrein is niet geschikt voor gehandicapten.